Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Argentínában / Spanyol Córdobában

A gyarmati főváros

Spanyol Córdobában


 

 hogy nem Buenos Aires, hanem Córdoba volt Argentína első fővárosa?
 
 
Mára Córdoba az ország második legfontosabb városa 1.3 millió lakosával, de a turisták számára a gyarmati hangulatot idéző épületek, utcácskák és a barátságos emberek jelentik a fő vonzerőt.
 Az Argentína első egyetemének otthont adó Córdoba, az ország közepén található, így akár a hegyekbe vágyunk, akár a pampák végtelen sík vidékeire, Córdoba tökéletes kiindulópontja lehet utazásainknak.
 
A város igazi központja a Plaza San Martin, amely nevét Argentína felszabadítójáról kapta és természetesen itt találjuk a szépséges katedrálist is. Csupán 5 percre tanulhat a főtértől az Enforex a spanyol nyelv szakértője partnerintézményünkben, ha spanyol tanulmányai helyszínéül Córdobára esik a választás. Ha délirányba vesszük utunkat a térről, hamarosan elérkezünk a Calle Obispo Trejos névre keresztelt sugárútra, amely a gyarmati építészet remekműveit sorakoztatja fel. A vonzó belvárost, a terek labirintusával és szemet gyönyörködtető épületeivel, melyeknek a halványlila jacaranda és a rószaszín lapacho fák szolgálnak festői háttérül, könnyen felfedezhetjük gyalogosan is. A központban található 21 templom közül feltétlenül térjünk be a jezsuita Iglesia de la Compañía de Jesus-ba és az Iglesia Catedral-ba.
 
Egyeteme miatt rendkívül fiatalos és életvidám hangulat fogadja Córdobában az év minden napján, de a legkellemesebb idő az ottani ősz, ami vigyázat, nálunk tavasz. Válassza hát a „gyarmati fővárost” és tapasztalja meg saját szemével mi minden szépséget kínál a „La Docta” azaz „ A tudós”, ahogy az ottaniak nevezik a várost, az egyetem híres orvosi kara után.

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső