Mítoszok és a valóság a külföldi nyelvtanulásról

Már jó ideje gondolkozol, hogy belevágj egy külföldi nyelvtanulásba, de kételyeid vannak? Ne engedd, hogy a tévhitek eltérítsenek életed egyik legfantasztikusabb élményétől! Most ebben próbálunk segíteni, és lehúzzuk a leplet a leggyakoribb mítoszokról. Tarts velünk!

1.tévhit – túl drága

Valóság: A külföldi nyelvtanulás elérhetőbb, mint gondolnád.

Az árak nagyon sok mindentől függnek: helyszín, tanfolyamtípus, időtartam, szállásopció, és sok esetben, hogy mikorra tervezzük az utat. A nyár minden esetben a legdrágább időszak. Egy kis előretervezéssel, biztosan megtalálod a legmegfelelőbb helyszínt és tanfolyamot, ami minden szempontból jó választás lesz. Pl. a családi szállások olcsóbbak, mint a kollégiumok, apartmanok, és egy kisvárosban a költségek is kedvezőbbek, mint a hangzatos nevű városok esetében. (és a nyelvet bárhol megtanulod, legyen az nagy, vagy kisvárosJ). Érdemes a repülőjegyeket is megnézni, hova olcsóbb eljutni, és persze időben megszervezni az utat. A célállomáson érdemes felkutatni, hogy milyen kedvezmények járnak diákoknak.

2.tévhit – Magamtól is meg tudom tanulni a nyelvet

Valóság: A „teljes belemerülés” felgyorsítja a nyelvtanulást, és sokkal szórakoztatóbb, és kényelmesebb, mint egyedül bajlódni.

Manapság, főleg ha angolról van szó, rengeteg forrás áll rendelkezésünkre, anélkül, hogy el kellene hagynunk akár a szobánkat: angol nyelvű filmek, könyvek, honlapok, applikációk, stb. Azonban semmi nem helyettesíti a teljes belemerülést az anyanyelvi környezetbe, ahol tapasztalt tanárok segítenek, és szinte 24 órában gyakorolja az ember a nyelvet.

3.tévhit – A külföldi nyelvtanulás fiataloknak való

Valóság: Soha nincs késő fejleszteni a nyelvtudásunkat, vagy épp utazgatni a világban. Miért is ne csináljuk együtt a kettőt?

 Utazni, új embereket megismerni, érdekes helyeket felfedezni bármelyik életkorban jó dolog. Idegen nyelveken beszélni bármikor jól jöhet, kortól függetlenül.Azoknak, akik még tanulnak, vagy dolgoznak, a nyelvtudás új ajtókat nyit meg, másoknak pedig önbizalmat ad az utazások során, ha meg tudnak szólalni egy idegen nyelven. Egyre több iskola ajánl 30+ kurzusokat, sőt 50+os tanfolyamokat is.

4.tévhit – Magányos leszek, ha egyedül megyek

Valóság:  A külföldi nyelvtanulás az egyik legjobb módja, hogy életre szóló barátságokat kössünk szerte a világban.

Lehet, hogy izgulsz ha ki kell lépni a komfort zónádból és nekivágni a nagyvilágnak, ahol senkit nem ismersz, de egy biztos, a nyelviksolában rendkívül gyorsan barátokra találunk. Rengeteg lehetőségünk lesz, hogy új embereket ismerjünk meg az osztályban, a kollégiumban/családnál, és az órákon kívüli programokon egyaránt. Ne feledjük, hogy a diákok többsége hozzánk hasonlóan egyedül utazik, így egy cipőben járunk.

5.tévhit – Az egyéni órák hatékonyabbak

Valóság:  A kis csoportokban zajló az interakciók és szituációk  a legjobb módja a hatékony nyelvtanulásnak és a beszéd gyakorlásának.

Az egyéni nyelvtanulás nagyon hasznos, de kizárja annak a lehetőségét, hogy más emberekkel valós élethelyzetekben kipróbálhassuk magunkat. A csoportos órákon alkalmunk van megosztani véleményünket másokkal, közönség előtt kiselőadást tartani, vagy épp megvitatni egy épp aktuális témát. Ez mind növeli a magabiztosságunkat a nyelv valódi használatában. Ha úgy érezzük, hogy mégis szükségünk van egyéni órákra, akkor erre minden iskolában van lehetőség.

6.tévhit – Minden időm a tanulásra megy el

Valóság: Megválaszthatjuk, hogy heti hány órában szeretnénk tanulni, és még ha a legintenzívebb óraszámot is választjuk, bőven marad időnk másra is.

Minden iskolában ügyelnek arra, hogy maradjon időnk részt venni a szabadidős programokon és hétvégi kirándulásokon, hogy felfedezhessük a várost és környékét. Nem csupán a tanuláson van a hangsúly, hiszen sokkal többről van szó. Rengeteg különféle programot kínálnak a nyelviskolák, melyekre mindig a helyszínen tudunk jelentkezni.

 7.tévhit – Egy nyelvet megtanulni sok idő

Valóság: Anyanyelvi szintre tényleg sok idő eljutni, de egy jó közép szintre, ahol már élvezni is tudjuk a nyelvet, meglepően gyorsan eljuthatunk.

Természetesen mindig van hova fejlődnünk, amikor nyelvtudásról beszélünk, de az alap szókincset, nyelvtant, amire a hétköznapi életben szükségünk van, egészen rövid idő alatt elsajátíthatjuk egy külföldi nyelvtanulás során. Minél több lehetőségünk van beszélni, gyakorolni, annál hamarabb jutunk el az áhított célhoz.

8.tévhit – Az intenzív kurzusoknak csak ideiglenes hatásuk van

Valóság: Ha vesszük a fáradtságot, hogy folytassuk a nyelvtanulást, akkor nem vész el a megszerzett nyelvtudás.

Ha épp most vágtunk bele egy új nyelvbe, és nem gyakoroljuk szisztematikusan, akkor félő, hogy hamar elfelejtjük, amit gyorsan megtanultunk. De ha egyszer jól megalapoztuk a nyelvtudást, és túljutottunk a kezdeti nehézségeken, akkor ez az alap sokáig velünk marad. Így a tanfolyam befejeztével mindenképpen folytassuk a nyelvtanulást itthon, ápoljuk a kialakult új barátságainkat, vagy nézzünk idegen nyelven filmet, olvassunk könyveket. A lényeg, hogy ne hagyjuk elveszni a könnyen megszerzett nyelvtudásunkat!

Kérdése van?

Hívjon minket!

+36 20 / 295-9958

Írjon nekünk!

Üzenet küldés

A fiam nagyon jól érezte magát, a témák és a programok változatosak voltak, a kollégium is megfelelő volt.

M. Krisztina, Bécs - Actilingua junior

Tervezem, hogy visszatérek, és - akár többször is - meg fogom ismételni a tréninget.

Lívia, London - Central School of English

Az iskola barátságos, a recepciósok kedvesek, több nyelven beszélnek, segítőkészek.

Zsuzsanna, Szentpétervár – Liden&Denz

Ajánlom az Empire State Building-ben található Kaplan Aspect nyelvviskolát, amit magas szinvonal, remek társaság, kiváló tanárok és jó hangulat jellemez.

Leander, New York – Kaplan International Colleges

Oxford fantasztikus volt, olyannyira, hogy januárban tervezem a visszatérést:)

Viktória, Oxford - Embassy

Minden olajozottan folyt. Nagyobb önbizalommal használja a nyelvet, és Madridot is megismerte.

Éva, Madrid – Enforex

Köszönöm a munkáját, segítségét amit itthon és az út meghosszabbítása során végzett.

Gabriella, Málta - Sprachcaffe

Hazaért Domi Máltáról, nagyon jól érezte magát!

Gabriella, Málta - Sprachcaffe junior

Dórinak nagyon sokat segített a kinti tanulás főképpen az, hogy csak angolul tudott beszélni.

Hajni, Cambridge - Select English junior

Köszönöm a közreműködést, a szervezést, minden a legnagyobb rendben ment..megy.

Ajánlat-
gyűjtő