Pénztárcakímélő tippek

Egy külföldi nyelvtanulás nem csupán arról szól, hogy bent ülünk az iskolában és komplex nyelvtani szabályokat próbálunk értelmezni, hanem szórakozás, utazás és egy új világ felfedezése is egyben.

Tökéletes alkalom arra, hogy megismerjünk egy új kultúrát, és belevessük magunkat akár a nagyvárosi élet forgatagába. London, New York, Los Angeles, vagy Miami mind olyan helyszín, ahol folyamatosan történik valami, és erről te sem szeretnél lemaradni.

Ok, de hogyan engedheted meg magadnak mindezt? Tudjuk, hogy nem könnyű a legtöbbet kihozni egy külföldi nyelvtanulásból, ha szűkösek a kereteid. De ne aggódj! Egy külföldi nyelvtanulás nem jelenti automatikusan, hogy tönkre is mész anyagilag. Számos lehetőséged van arra, hogy diák és turista is legyél egyszerre anélkül, hogy totál lenullázod magad. Álljon itt pár tipp a kezdéshez.

1. Olcsóbb helyszínek

Vannak városok, amelyek alapból kedvezőbb árfekvésűek, mint mások, és hidd el, hogy ugyanolyan szórakoztatóak is. Ahelyett, hogy a fővárost, vagy híres városokat választasz, érdemes körbenézni a kevésbé ismert helyszínek között is (kérd segítségünket:), ahol olcsóbb a megélhetés, így a tanfolyam és szállás is. Meglátod, hogy itt is változatos programok és élmények várnak rád.

2. Csinálj költségvetést utazás előtt!

Gondolkodj jó előre, különösen ha valami drágább városba szeretnél utazni. Döntsd el, hogy mennyi pénzed van rá, csinálj költségvetést, és próbálj meg ehhez ragaszkodni . Így megkíméled magad az impulzív vásárlásoktól, és attól, hogy idő előtt elfogyjon a pénzed.

3. Okosan válassz időpontot!

Akárcsak a repülőjegy, vagy hotel foglalásnál, a nyelvtanfolyamok is drágábbak bizonyos időszakokban. A legnépszerűbb és ezáltal legdrágább időszak a nyár. Olcsóbban, akár 30-40% kedvezméynnel is tanulhatsz, ha ősztől-tavaszig utazol. Ha mindenképp csak nyáron tudsz útra kelni, akkor érdemes jól utánajárni, hogy hol nincsen nyári felár pl.

4. Időtartam

A nyelviskolák azt szeretik ha minél hosszabb ideig tanulsz náluk, így arányosan csökkentik a tanfolyamok árait, sőt sokszor ingyen hetekkel is megajándékoznak, ha hosszabb időben gondolkozol. Sőt mi több sokkal többet tudsz tanulni, látni, tapasztalni, akár még részmunkát is vállalni.

5. Válassz kedvezőbb szállásopciót!

Egy helyi családdal lakni a nyelvtanulás alatt igazán kitűnő élmény tud lenni, de vannak, akik kényelmetlenül érzik magukat valaki más otthonában, és inkább a kollégiumot, vagy apartmant részesítik előnyben. Melyik a legköltséghatékonyabb? Lássuk. A családoknál tulajdonképpen összkomfort van, hiszen a vásárlás és főzés nem rád marad, ugyanakkor egy kvázi idegenvezetőt is kapsz. Szinte minden családnál félpanziós ellátás van, ami reggelit és

vacsorát foglal magában, így az ebédről magadnak kell gondoskodni. Az apartmanok/kollégiumok néhány kivételtől eltekintve önellátóak, a vásárlás és mosoda költségeket pedig meg tudod osztani a többi diáktárssal. Esténként akár az apartmanban is meg tudtok nézni közösen egy filmet, vagy közös vacsorapartikat is összehozhattok, így talán kevesebb igényed lesz arra, hogy kimozdulj, amivel megint csak tudsz spórolni.

6. Használd ki az ingyenes workshopokat

A nyelvórák mellett sok iskola kínál ingyenesen látogatható workshopokat, melyekkel tovább bővítheted nyelvtudásodat különböző témákban és gyakorolhatod a kommunikációt. Hiszen ezért jöttél, nem igaz? :)

7. Étkezések

Ha apartmanban laksz, akkor érdemes a többiekkel együtt főzőcskézni, felosztani a bevásárlást, stb. Ez nem csak csökkenti a költségeidet, hanem új kulturák konyháit is megismerheted.

8. Diák kedvezmények

Legtöbb nyelviskolában lesz diákigazolványod, amivel további kedvezményekhez juthatsz éttermekben, kávézókban, múzeumokban, galériákban, üzletekben, stb.

Van még kérdésed? Lépj velünk kapcsolatba itt!

Kérdése van?

Hívjon minket!

+36 20 / 295-9958

Írjon nekünk!

Üzenet küldés

A fiam nagyon jól érezte magát, a témák és a programok változatosak voltak, a kollégium is megfelelő volt.

M. Krisztina, Bécs - Actilingua junior

Tervezem, hogy visszatérek, és - akár többször is - meg fogom ismételni a tréninget.

Lívia, London - Central School of English

Az iskola barátságos, a recepciósok kedvesek, több nyelven beszélnek, segítőkészek.

Zsuzsanna, Szentpétervár – Liden&Denz

Ajánlom az Empire State Building-ben található Kaplan Aspect nyelvviskolát, amit magas szinvonal, remek társaság, kiváló tanárok és jó hangulat jellemez.

Leander, New York – Kaplan International Colleges

Oxford fantasztikus volt, olyannyira, hogy januárban tervezem a visszatérést:)

Viktória, Oxford - Embassy

Minden olajozottan folyt. Nagyobb önbizalommal használja a nyelvet, és Madridot is megismerte.

Éva, Madrid – Enforex

Köszönöm a munkáját, segítségét amit itthon és az út meghosszabbítása során végzett.

Gabriella, Málta - Sprachcaffe

Hazaért Domi Máltáról, nagyon jól érezte magát!

Gabriella, Málta - Sprachcaffe junior

Dórinak nagyon sokat segített a kinti tanulás főképpen az, hogy csak angolul tudott beszélni.

Hajni, Cambridge - Select English junior

Köszönöm a közreműködést, a szervezést, minden a legnagyobb rendben ment..megy.

Ajánlat-
gyűjtő