Mi a legjobb nyelvtanulási módszer?

Mobil appok, itthoni vagy külföldi nyelvtanulás – melyik a legjobb?

Új év, új fogadalmak! Pl. elhatároztad, hogy idén most már tényleg neki fekszel a nyelvtanulásnak. Mint minden új dolognál, így itt is megvannak a különböző módszerek és eszközök, hogy elérd a célodat. Lássuk hát milyen előnyök és hátrányok tarkítják utunkat a nyelvtanulás különböző módszereinek bevetésekor!

Mobil appok

Az appok az utóbbi időben fénykorukat élik, különböző márkák különféle nyelvek tanulásával kecsegtetnek, hiányban nem szenvedünk. Sok ingyenes van közöttük, könnyen letölthetők, azonnal használhatók legyünk bárhol is.

Előnyei: Az igazi előnye a szókincsfejlesztésben rejlik, akkor ha már alapjában véve elég jó szinten vagyunk nyelvileg. Kezdőknek nem biztos, hogy ez a legjobb módszer. Haladók azonban bármikor és bárhol előkaphatják, ha épp nem jön a megfelelő szó, vagy fordulat a nyelvükre.

Hátrányai: Mivel informális nyelvtanulásról van szó, a használók nem igazán vannak meggyőződve, hogy helyesen sajátítják el a nyelvtani vagy szókincs fordulatokat. Főleg, mert kutatások azt mutatják, hogy a felhasználók kétharmada heti háromszor kb 15 percet tölt az appokkal, és bár a maradék egyharmad felhasználó többet fektet bele, legtöbb gyakorlat csak igen/nem válaszokat igényel, és nem válasz esetén nem kapunk magyarázatot, hogyan kellett volna és miért úgy.

Azaz sokkal több időt és energiát kell ráfordítanunk így a nyelvtanulásra, mint ha külföldön tanulnánk.

 

Itthoni nyelvtanulás

A legkézenfekvőbb természetesen a hazai nyelviskolai tanulás, de lássuk mi vár ránk igazából.

Előnyei:  A szemtől-szembeni nyelvtanulás tanárral határozottan jobb, mint a mobil applikációk. Az emberi interakció ugyanis azt jelenti, hogy magyarázatot kapunk ha hibázunk, azonnal kijavítják a kiejtésünket, és szóbeli gyakorlatokkal sajátíthatjuk el a nyelvet. Tanár segítségével élesíthetjük olvasás és íráskészségünket, a nyelvtant és szókincset egyaránt, és ha keményen dolgozunk, akkor nem kérdés, hogy fejlődik a nyelvtudásunk.

Hátrányai: Bármennyire jók is a tanáraink és a tankönyveink, semmi nem fog felkészíteni a folyékony beszédre, ha nem gyakorlunk orrvérzésig. Amikor itthon tanulunk idegen nyelvet, akkor az mindig az osztályteremre fog korlátozódni, és amint elhagyjuk a termet azonnal átváltunk az anyanyelvünkre. Ez megrekesztheti a fejlődésünket, ha sosincs elég önbizalmunk a beszédhez.

 

Külföldi nyelvtanulás

Világos, hogy ha folyékonyan akarunk beszélni egy másik nyelvet, akkor az egyetlen módja ennek a „teljes bemerítés”.

Előnyei: Magától értetődő, hogy nem csak kiváló tanárok és tankönyvek segítik a fejlődést, de a nap 24 órájában a célnyelv fog körülvenni, ami azt jelenti, hogy gyorsan megjön az önbizalmad a beszédhez. Étteremben ételt kell rendelned, állomáson jegyet kell venned, minden szituációban meg kell küzdened a beszéddel. Számos különböző kiejtéshez kell majd a füledet szoktatni, ami segít a megértésben és tovább erősíti a kommunikációs készségeidet.

Hátrányai:

A külföldi nyelvtanulás drága lehet. A tanfolyamon kívül a szállást, utazást, iskolai díjakat is fizetni kell, attól függően hol és mennyi ideig szeretnél tanulni. Azonban MEGCSINÁLHATÓ!

És ez a befektetés a jövődről szól!

Kérdése van?

Hívjon minket!

+36 20 / 295-9958

Írjon nekünk!

Üzenet küldés

A fiam nagyon jól érezte magát, a témák és a programok változatosak voltak, a kollégium is megfelelő volt.

M. Krisztina, Bécs - Actilingua junior

Tervezem, hogy visszatérek, és - akár többször is - meg fogom ismételni a tréninget.

Lívia, London - Central School of English

Az iskola barátságos, a recepciósok kedvesek, több nyelven beszélnek, segítőkészek.

Zsuzsanna, Szentpétervár – Liden&Denz

Ajánlom az Empire State Building-ben található Kaplan Aspect nyelvviskolát, amit magas szinvonal, remek társaság, kiváló tanárok és jó hangulat jellemez.

Leander, New York – Kaplan International Colleges

Oxford fantasztikus volt, olyannyira, hogy januárban tervezem a visszatérést:)

Viktória, Oxford - Embassy

Minden olajozottan folyt. Nagyobb önbizalommal használja a nyelvet, és Madridot is megismerte.

Éva, Madrid – Enforex

Köszönöm a munkáját, segítségét amit itthon és az út meghosszabbítása során végzett.

Gabriella, Málta - Sprachcaffe

Hazaért Domi Máltáról, nagyon jól érezte magát!

Gabriella, Málta - Sprachcaffe junior

Dórinak nagyon sokat segített a kinti tanulás főképpen az, hogy csak angolul tudott beszélni.

Hajni, Cambridge - Select English junior

Köszönöm a közreműködést, a szervezést, minden a legnagyobb rendben ment..megy.

Ajánlat-
gyűjtő