Junior nyelvi táborok, avagy mi vár rád!

Hasznos tudnivalók utazás előtt

Biztosan izgatottan várod az utazást és az első iskolai napot, vajon mi, hogy lesz, hiszen lehet, hogy ez az első nyaralásod, amikor család vagy barátok nélkül, egyedül utazol. Ezért pár fontos dolgot összeszedtünk neked.

Valószínűleg repülővel fogsz érkezni a tetthelyre. Van olyan iskola, ahol a transzfer benne van az árban, de mindenhol lehet kérni is, amit bizonyára te is igénybe fogsz venni. Ez azt jelenti, hogy érkezésedkor az iskola egy képviselője táblával a kezében fog várni a kijáratnál. Itt bevártok még másokat is, akik kb. ugyanabban az időben érkeznek, így lehet, hogy 1-2 órát még ott kell töltened a repülőtéren a csoportvezetővel, mielőtt a szállásra mentek. Érdemes tehát vinni valami kis enni és innivalót, mert a szállásra csak később érkezel meg. Ahogy mindenki megérkezett, elindultok közösen a szállásokra, ahol már várnak titeket. Akár család, akár kollégiumba mész, segítenek majd, hogyan tovább. Jöhet az első nap!  Az iskolába eljutás legtöbb esetben egyedül történik, persze ez táboronként és korosztályonként is változik, de minden esetben kapsz eligazítást. Általában reggel 8 körül kell beérni, és ha nem online szintfelmérőt küldött előre az iskola, akkor ezzel kezdődik a hétfői napod. Ezt követően minden hasznos dolgot elmondanak és következik egy kis városnézés, ismerkedés a környékkel a csoportvezetőddel. Másnap már a szintednek megfelelő csoportban kezdheted a nyelvtanulást.

Ez vár rád a nyelvórákon

A heti 20 nyelvóra sok táborban délelőtt-délutáni váltakozásban lesz, attól függően, hogy tudják a szinteket beosztani, persze nem kizárt az sem, hogy csak délelőtt tartják az órákat. Max. 15 fő van egy csoportban és hétfőtől péntekig van tanítás, ezt követően vagy megelőzően pedig programok sokasága vár rád. A legfontosabb, hogy minden külföldi nyelvi táborban a beszéden van a hangsúly, miközben persze a többi készséget is fejlesztik. Olyan anyanyelvi tanárok tanítanak, akik a fiatalok tanításában jártasak, ezért biztos lehetsz benne, hogy szórakoztatóak és motiválóak lesznek az órák és a korosztályodnak megfelelő témákat fogtok érinteni.  Sok esetben projekt munkát kaptok, amit csoportban vagy párokban kell végezni, vagy éppen a hétvégi kirándulásra kell nyelvileg felkészülnötök. Minden egyes feladat a folyékony beszédet segíti elő. Az egyes táboroknál látni fogod, hogy van, ahol lehet heti 30 órát vagy nyelvizsgára felkészítést is választani.

A szállásod

Legtöbb tábor esetében megválaszthatod, hogy családot vagy kollégiumot szeretnél, hiszen a szállás a tábor egyik legfontosabb része, fontos, hogy "otthon" is jól érezd magad! 

Családok:

A legfontosabb előnye, hogy napi kapcsolatba kerülsz anyanyelvűekkel, akiktől a helyei szokásokat megtanulhatod, és mindennap gyakorolhatod a nyelvet. Nem utolsó sorban a családi szállások mindig a legolcsóbb szállásopció. A családokat az iskola ellenőrzi, ezért biztos lehetsz benne, hogy leinformált emberekről van szó, akik sok éve fogadnak diákokat. Tudnod kell, hogy nem feltétlenül 4 fős családokról van szó, lehet, hogy egyedülálló, vagy idősebb emberek, vagy fiatal párok lesznek a szállásadóid, de minden esetben örömmel látnak téged, mint új családtagot. Egy szobában általában min. ketten lesztek egy másik nemzetiségű diákkal (lányok, fiúk külön), de van, ahol esetleg hárman is.

A fogadócsaládok általában nem a város központban, hanem zöldövezetben laknak, így elképzelhető, hogy az iskolától távolabb lesznek és tömegközlekedned is kell majd. Bár legtöbb családnál van internet, sok esetben ez nincs benne az árban, ezért erről érdeklődj mindig előre! Ha családot választasz készülj fel, hogy alkalmazkodnod kell a helyi szokásokhoz, tiszteletben kell tartani a szabályokat, a kulturájukat, akárcsak itthon tennéd.

Kollégium/apartmanok:

Az egyik legnagyobb előnye, hogy közelebb van az iskolához, mint a családok, szabadabban jöhetsz-mehetsz, nem kell annyira alkalmazkodnod másokhoz, viszont szabályok itt is vannak, amit be kell tartanod. Angliában legtöbbször a kollégiumok hagyományos bentlakásos iskolák (boarding school), gyönyörű környezetben, hatalmas zöld övezettel, sport létesítményekkel. Nem luxus szállásról van szó, de kényelmes és funkcionális. Mivel a legfontosabb a diákok biztonsága, ezért a kollégiumokban mindig van valaki, akihez lehet fordulni. Ha ezt a szállást választod, rengeteg új emberrel tudsz majd megismerkedni. Az egyágyas szobáktól az akár 6 ágyasig sok lehetőség van, ezt az egyes iskolánál megtalálod. Internet, wifi elérhetőség táboronként változó, kérdezz előtte rá! A kollégiumok azonban mindig költségesebbek, mint a családi szállások.

Felügyelet, biztonság

Minden junior nyelvi táborral foglakozó iskolában a legfontosabb az,  hogy a diákok a megérkezés pillanatától az elutazásig végig biztonságban legyenek. Ezért az iskolákban külön csoportvezetők vannak kijelölve, akik 8-15 diákot "fognak össze", velük mennek minden programra, hozzájuk lehet fordulni, ha bármi gond van, kicsit olyanok ők, mint az idegenvezetők. Legtöbbször ők is fiatalaok, ezért könnyen szót értesz majd velük. Külön képzik ki őket erre a feladatra, így biztos lehetsz benne, hogy szakértő kezek között leszel.

Szabadidő

A számos program és kirándulás, ami a nyelvórákon kívül van, a nyelvgyakorlás további elmélyítésére is szolgál, a szórakozás mellett. Fontos tudni, hogy egy-két kivételtől eltekintve (pl.18+ korosztály) a részvétel mindig kötelező, hiszen csak így tudják garantálni a diákok biztonságát a táborban. Természetesen ha véletlenül lebetegszel, és ezért nem tudsz megjelenni a programon, akkor szólni kell a csoportvezetődnek, aki így engedélyt ad, hogy távol lehess.

Sok esetben lehetőség van arra, hogy több program közül válassz, ha mondjuk nem szeretsz focizni, akkor mást is csinálhatsz. Minden programon együtt leszel a diáktársaiddal és természetesen a csoportvezetővel. A szülőktől szinte minden iskola kér engedélyt arra vonatkozóan, hogy orvoshoz vihessék a gyereket, ha bármi ilyen lépne fel, ill. elkérik a szülő(k) elérhetőségét is. Van, ahol előre kell jelezni, hogy milyen programokon vehet, vagy nem vehet részt a gyermek, hányig kell hazaérnie, ha családnál lakik, stb. Ez általában korhoz és programhoz kötött.

A szórakozás mellett tehát itt is a biztonság a legfontosabb, ezért a szabályokat minden estben betartatja az iskola.

Kérdése van?

Hívjon minket!

+36 20 / 295-9958

Írjon nekünk!

Üzenet küldés

A fiam nagyon jól érezte magát, a témák és a programok változatosak voltak, a kollégium is megfelelő volt.

M. Krisztina, Bécs - Actilingua junior

Tervezem, hogy visszatérek, és - akár többször is - meg fogom ismételni a tréninget.

Lívia, London - Central School of English

Az iskola barátságos, a recepciósok kedvesek, több nyelven beszélnek, segítőkészek.

Zsuzsanna, Szentpétervár – Liden&Denz

Ajánlom az Empire State Building-ben található Kaplan Aspect nyelvviskolát, amit magas szinvonal, remek társaság, kiváló tanárok és jó hangulat jellemez.

Leander, New York – Kaplan International Colleges

Oxford fantasztikus volt, olyannyira, hogy januárban tervezem a visszatérést:)

Viktória, Oxford - Embassy

Minden olajozottan folyt. Nagyobb önbizalommal használja a nyelvet, és Madridot is megismerte.

Éva, Madrid – Enforex

Köszönöm a munkáját, segítségét amit itthon és az út meghosszabbítása során végzett.

Gabriella, Málta - Sprachcaffe

Hazaért Domi Máltáról, nagyon jól érezte magát!

Gabriella, Málta - Sprachcaffe junior

Dórinak nagyon sokat segített a kinti tanulás főképpen az, hogy csak angolul tudott beszélni.

Hajni, Cambridge - Select English junior

Köszönöm a közreműködést, a szervezést, minden a legnagyobb rendben ment..megy.

Ajánlat-
gyűjtő